Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Κάλεσμα συζήτησης και συντονισμού προς τις συλλογικότητες της Αττικής - Κυριακή 8.1

Οι συλλογικότητες που συγκεντρωθήκαμε στις 25/10, στην προπαρασκευαστική συνάντηση, μετά από το αρχικό κάλεσμα που απεύθυνε η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακ Πλάτωνα, καταλήξαμε να οργανώσουμε διαδικτυακή συζήτηση με στόχο το συντονισμό των πρωτοβουλιών και δράσεων μας.

Το θέμα που διαπερνά με νέα οξυμένα χαρακτηριστικά, την ίδια την υγεία, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της λαϊκής πλειοψηφίας της κοινωνίας, είναι η πανδημία covid – 19, που ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του 2020 και φαίνεται να παίρνει σήμερα τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά success story. 8 μήνες μετά, ομολογούν με κυνισμό και πολιτικό θράσος ότι τα μέτρα lockdown που παίρνουν ξανά είναι για “να μη καταρρεύσει το εθνικό σύστημα υγείας”, για το οποίο έκαναν μηδαμινές ενέργειες. Απόλυτα πιστοί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής τους, ακόμη και τώρα που είμαστε στο +5, δεν δίνουν επείγουσα προτεραιότητα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, στην ενίσχυση της ασφάλειας στις συγκοινωνίες και τα σχολεία. Αντίθετα, επιμένουν σε μέτρα περιορισμού, “ατομικής ευθύνης” και εφαρμογή καταστολής, στοχεύοντας κυρίως στη νεολαία, ενοχοποιώντας την με απροκάλυπτο τρόπο.

Σαν συλλογικότητες και πρωτοβουλίες γειτονιών, δομές αλληλεγγύης, εργατικές λέσχες, ιδιαίτερα στο διάστημα της καραντίνας, ορθώσαμε έναν πολιτικό και διεκδικητικό λόγο και δραστηριοποιηθήκαμε στα ζητήματα αλληλεγγύης, στήριξης των πιο αδύναμων, υπεράσπισης του δικαιώματος στους ανοιχτούς, ελεύθερους δημόσιους χώρους.

Η ανάγκη για την δημιουργία ενός κινήματος ανυπακοής και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, από τα κάτω, αποτελεί ακόμα και προϋπόθεση για την ίδια την επιβίωση του λαού. Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι όπως και την περίοδο της 1ης καραντίνας θα παραμείνουμε ενεργοί/ές και κυρίως μάχιμοι/ες, διεκδικώντας ΟΛΑ ΟΣΑ μας ΣΤΕΡΟΥΝ για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους, θέτοντας κυβέρνηση, δήμους, περιφέρεια προ των πολιτικών ευθυνών τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κάλυψη όλων των κενών σε όλο το προσωπικό, άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ.

  • Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, τεστ για όλους.

  • 15 μαθητές ανά τάξη. Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

  • Νέα λεωφορεία και βαγόνια μετρό, άμεσοι διορισμοί οδηγών, πύκνωση των δρομολογίων για την αποφυγή συνωστισμού, δωρεάν συγκοινωνίες.

  • Άνοιγμα κοινωνικών παντοπωλείων και δημοτικών δομών δωρεάν σίτισης-στέγασης.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρούμε αναγκαίο να οργανωθεί μια συζήτηση που θα ανταλλαχθούν απόψεις/εμπειρίες και θα καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις και συντονισμένες ενέργειες. Για το λόγο αυτό καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών γειτονιών, δομών αλληλεγγύης, αυτοοργανωμένων χώρων και εργατικών λεσχών, την Κυριακή 8/11, η οποία, λόγω των συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακ.Πλάτωνος

Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου

Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού

Στέκι Μεταναστών

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Το Μυρμήγκι, Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης

Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων


Όποια συλλογικότητα θέλει να συμμετέχει ή να παρακολουθήσει είναι ευπρόσδεκτη και μπορεί να στείλει στο info@tomirmigi.gr για να της στείλουμε το link. 


1 σχόλιο: