Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

19η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες και αλληλέγγυο πασχαλινό παζάρι Μυρμηγκιού | ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | πλ. Κυψέλης | 9.00 -14:00

Ποιοι είμαστε
Το Μυρμήγκι είναι ένα ανοιχτό δίκτυο αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2012 από κατοίκους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται: τροφή, μόνιμο χαριστικό παζάρι, εργαστήριο γλώσσας για παιδιά, συμβουλευτική από ψυχολόγους, νομική στήριξη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Δεν εξαρτάται από κανένα κρατικό φορέα, μέλος του μπορεί είναι κάθε πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές του και συμμετέχει ενεργά στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεών του. Η λειτουργία του στηρίζεται σε δυο βασικές αρχές:
• Αλληλεγγύη απ’ όλους και προς όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
• Άμεση λήψη αποφάσεων από τον πυρήνα των ίδιων ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά και σηκώνουν το βάρος των πρακτικών αναγκών.
Χωρίς μεσάζοντες
Σήμερα, εξαιτίας της κρίσης που μας έχουν επιβάλει ολοένα και περισσότεροι από μας δυσκολευόμαστε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Η λεηλασία στους μισθούς και στις συντάξεις μας, η αυξανόμενη ανεργία μας οδηγούν στην απελπισία της ανέχειας και της περιθωριοποίησης.
Το πρόβλημα του υποσιτισμού είναι πλέον υπαρκτό. Οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας ψάχνουν στα σκουπίδια, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία. Και παρ’ όλα αυτά, μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνηση της τροφής και καθορίζουν τις τιμές κερδοσκοπώντας. Η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής, με την παρεμβολή πολλών μεσαζόντων, είναι πολλαπλάσια από την τιμή του παραγωγού και τα βασικά είδη διατροφής έγιναν πια δυσπρόσιτα.
• Παρεμβαίνουμε στην διαδικασία διάθεσης της τροφής μας και καταργούμε στην πράξη τους μεσάζοντες και τους κερδοσκόπους έτσι ώστε οι πολίτες να προμηθεύονται φθηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής κατευθείαν από επιλεγμένους παραγωγούς ή παραγωγικές συλλογικότητες.
• Αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, αυτός της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της αυτοοργάνωσης, της ανιδιοτέλειας, της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στην κρίση τους, ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια! Κανένας μόνος του στην κρίση!
Βοήθησε κι εσύ!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου