Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

17η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες και αλληλέγγυο πασχαλινό παζάρι Μυρμηγκιού | ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | πλ. Κυψέλης | 9.00 -14:00

17η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες και αλληλέγγυο πασχαλινό παζάρι Μυρμηγκιού
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | πλ. Κυψέλης | 9.00 -14:00

 Το Μυρμήγκι, το δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης δημοτικής κοινότητας, από το 2013 πραγματοποιεί στην πλατεία Κυψέλης το αλληλέγγυο παζάρι χωρίς μεσάζοντες, προσπαθώντας να παρέμβει άμεσα στη διαδικασία διάθεσης της τροφής. Οι αγορές αυτές σκοπό έχουν να καταργήσουν στην πράξη τους κερδοσκόπους και τους μεσάζοντες, έτσι ώστε οι πολίτες να προμηθεύονται φθηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής κατευθείαν από επιλεγμένους παραγωγούς ή παραγωγικές συλλογικότητες, σε μια περίοδο που ο αντίκτυπος της κρίσης συνεχώς εντείνεται στη γειτονιά μας. Σε όλη μας αυτή την προσπάθεια αυτά τα 3 χρόνια βρίσκουμε συνεχώς τον Δήμο Αθηναίων απέναντί μας, ο οποίος αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει αυτές τις αγορές, επικαλούμενος δήθεν ασάφειες νόμων.

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο δήμαρχος της Αθήνας σε κάθε αλληλέγγυα και αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία των κατοίκων απαντάμε διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του δημόσιου χώρου της γειτονιάς μας.

Οι δημόσιοι χώροι και οι πλατείες της γειτονιάς μας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους τους κατοίκους της.

Όλοι και όλες, με όπλο μας την αλληλεγγύη, διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, ενάντια σε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας το αφαιρέσει!

Έτσι συμμετέχουμε και ενισχύουμε τη 17η αλληλέγγυα αγορά Χωρίς Μεσάζοντες την Κυριακή 24/4 στην πλατεία Κυψέλης, αντιτιθέμενοι για άλλη μια φορά στην πράξη στις απαγορεύσεις του Δήμου.

Στο χώρο της πλατείας θα διατίθενται επίσης προϊόντα που παρασκευάστηκαν από το Μυρμήγκι (μαρμελάδες, τσάτνεϊ), θα πραγματοποιηθεί η συλλογική κουζίνα του Μυρμηγκιού και πασχαλινή λαχειοφόρος αγορά.

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου