Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Αλληλεγγύη από τη Βιέννη - Χαριστικό παζάρι στις 25 Ιανουαρίου


Ένα φορτηγό αλληλεγγύης έφτασε από τη Βιέννη στην Κυψέλη την Πρωτοχρονιά. Το φορτηγό ήταν γεμάτο ρούχα, παιχνίδια και βιβλία.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Δημοτικής Κοινότητας, το Μυρμήγκι, στον ένα χρόνο λειτουργίας του προσπαθεί να παρέχει μία σακούλα τρόφιμα σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, καθώς και ρούχα ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται κάποιος και υπάρχει διαθέσιμο. Ήδη περίπου 500 οικογένειες έρχονται κάθε δεύτερη βδομάδα και παραλαμβάνουν τη σακούλα που έχει γεμίσει με την προσπάθεια όλων όσοι συμμετέχουν στο Μυρμήγκι. Επίσης, στο χώρο του Μυρμηγκιού παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Ακόμα, διοργανώνει Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ακολουθεί δήλωση από την Ομάδα Ταξική Πάλη που διοργάνωσε τη συλλογή τροφίμων και προϊόντων στην Αυστρία, την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθειά της και την αλληλεγγύη που δείχνει στην Ελλάδα:

 Η Gruppe Klassenkampf (GKK Ομάδα Ταξική Πάλη, τομέας του αυστριακής συλλογικότητας Διαρκής Επανάσταση CoReP) πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει έμπρακτα το Μυρμήγκι. Ύστερα από τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το στέκι του Μυρμηγκιού τον περασμένο Ιούλιο η GKK θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης αποφάσισε να οργανώσει συλλογή προϊόντων πρώτης ανάγκης μαζεύοντας χρήματα από  δωρεές, ρούχα και ό,τι άλλο χρειαζόταν το Μυρμήγκι. Ξεκινήσαμε την καμπάνια "Ας βοηθήσουμε το Μυρμήγκι" με το σκεπτικό ότι η βίαιη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι αγρότες στην Ελλάδα προαναγγέλλει όσα επιφυλάσσει ο καπιταλισμός για τους εργάτες σε όλη την Ευρώπη: πείνα, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες από τις προηγούμενες γενιές. 

Η GKK είναι μέλος της "Επιτροπής αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται", ένα μέτωπο οργανώσεων και ατόμων με τη συμμετοχή εργαζομένων και εργατικών συνδικάτων. Η Επιτροπή ενέκρινε την πρωτοβουλία της GKK. Η έκκληση για υποστήριξη του Μυρμηγκιού και των θυμάτων της καπιταλιστικής κρίσης στην Κυψέλη βρήκε τη στήριξη που της αναλογούσε και το αίτημα διαδόθηκε άμεσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βιβλιοπωλεία. Τέλος, η μεταφορά των πραγμάτων στην Ελλάδα έγινε με τη συνδρομή της Λαϊκής Βοήθειας. 

Η καμπάνια αποτέλεσε ευκαιρία να ενημερώσουμε τον λαό της Βιέννης για το πλήγμα που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι και οι μετανάστες στην Ελλάδα. Σας αφιερώνουμε το τραγούδι του Μπρεχτ "Το τραγούδι της αλληλεγγύης": "Τώρα ήρθ’ η ώρα για μάχη και για ζωή γροθιά μου η γροθιά σου δίπλα φίλε στάσου η πείνα είναι ντροπή" 

Η GKK θα συνεχίσει την καμπάνια αλληλεγγύης και τον επόμενο χρόνο.
 
Το Μυρμήγκι διοργανώνει Χαριστικό Παζάρι το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στη Φωκίωνος Νέγρη (έξω από την Αγορά Κυψέλης) όπου θα δώσει σε όσους έχουν ανάγκη ρούχα και παιχνίδια. Επίσης, θα υπάρχει συλλογική κουζίνα.
Καλούμε όσους θέλουν να μας φέρουν παιχνίδια ή ρούχα σε καλή κατάσταση ή ακόμα και τρόφιμα μακράς διάρκειας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου