Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Καλέσματα για την πορεία διαμαρτυρίας στην φασιστική επίθεση που δέχτηκε το "Μυρμήγκι" |Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Καλέσματα για την πορεία διαμαρτυρίας στην φασιστική επίθεση που δέχτηκε το "Μυρμήγκι":


Από την "Αλληλεγγύη για όλους"
Κάλεσμα στην πορεία για τη φασιστική επίθεση στο Μυρμήγκι 

Ο χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης και δικτύωσης '' Το Μυρμήγκι'' (Δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης διαμερισματικής κοινότητας Αθήνας ) , στις 12 Ιουλίου δέχτηκε  φασιστική - εμπρηστική επίθεση με σοβαρή σημειολογική σημασία. 
Είναι προφανές, ότι οι χώροι κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίοι αποτελούν και χώρους αντίστασης εξακολουθούν να βρίσκονται  στο στόχαστρο φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών.
Εμείς σαν απάντηση,επιμένουμε σταθερά στις δικές μας αξίες, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο χωρίς καμία απολύτως διάκριση, που έχουν την αντίσταση σαν το μοναδικό τρόπο να απαλλαγούμε από τις πολιτικές που βαθαίνουν και επεκτείνουν τη φτώχεια.
Επιμένουμε με πείσμα, όχι μόνον στην στήριξη με όλες μας τις δυνάμεις,αλλά και στην εξάπλωση αντίστοιχων δομών και αντιλήψεων .
Συλλογικά δίνουμε τις απαντήσεις μας, στις όποιες προσπάθειες αναχαίτισης του κινήματος μας ,από γενοκτόνες πολιτικές και  φασιστικές αθλιότητες.
Πάντα θα μας βρίσκουν έτοιμες / ους μπροστά τους ότι και να κάνουν. Γιατί οι άλλοι είμαστε εμείς.
Καλούμε την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 19:00, Επτανήσου & Τενέδου (έξω από το Μυρμήγκι) σε συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το δίκτυο αλληλεγγύης.

"Αλληλεγγύη για Όλους"


Από την Δημοτική Παράταξη της Αθήνας "Ανοιχτή Πόλη"
Από την Δημοτική Παράταξη "Ανοιχτή Πόλη"

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΤΟ «ΜΥΡΜΗΓΚΙ»
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου έγινε εμπρηστική επίθεση στο «Μυρμήγκι», με αποτέλεσμα να καεί η πόρτα εισόδου και να κινδυνεύσει να παραδοθεί στις φλόγες ο χώρος. Την ευθύνη για τον εμπρησμό ανέλαβαν, με δήλωσή τους στο διαδίκτυο, οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ)» ως «μια απάντηση για την παρεμπόδιση της συγκέντρωσης των Ελλήνων κατοίκων της Κυψέλης τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς τότε το επίσημο κράτος και οι λοιποί αντισυστημικοί αντιφασίστες απαγόρευσαν βίαια τη συγκέντρωση ενάντια στη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών».
Η Ανοιχτή Πόλη καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια των νεοναζί και στηρίζει κάθε ενέργεια αντίδρασης της δομής  αλληλεγγύης το «Μυρμήγκι» στο φασισμό, όπως και το αλληλέγγυο έργο της, το οποίο είναι εξαιρετικά εκτεταμένο και υποδειγματικό. Το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 25/7.


Από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα
Κάτω τα χέρια από τουςχώρους αλληλεγγύης!ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΔΕ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Κάτω τα χέρια από τους χώρους αλληλεγγύης!
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, η φασιστική ομάδα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» επιτέθηκε με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο «Μυρμήγκι», το Δίκτυο Αλληλεγγύης της 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας Αθήνας, προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές στην εξώπορτα του στεκιού. Το «Μυρμήγκι», εστία αντίστασης απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που έχουν επιφέρει τα μνημόνια, στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες προσφέροντας δωρεάν διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης και διοργανώνει «λαϊκές» χωρίς μεσάζοντες, σε μια γειτονιά της Αθήνας με εξαιρετικά ψηλό ποσοστό ανεργίας Ελλήνων/ίδων και μεταναστών/στριών που βυθίζεται στην κοινωνική εξαθλίωση. Η επίθεση των «ανένταχτων» φασιστών εναντίον του «Μυρμηγκιού» ακολούθησε με διαφορά λίγων ημερών τη βίαιη εισβολή Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής στο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, όπου οπλισμένοι με λοστούς και στυλάρια τραμπούκοι της ναζιστικής οργάνωσης, επιτέθηκαν στο χώρο και τους παρευρισκόμενους την ώρα που γινόταν εθελοντικό μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας με στόχο την τρομοκράτηση και τον τραυματισμό ενηλίκων και ανήλικων παιδιών.
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα:
·          δηλώνει την αυτονόητη συμπαράστασή του σε όσους και όσες γίνονται στόχος των φασιστοειδών επειδή αρνούνται να χωρίσουν τους άνεργους και τους φτωχούς με βάση το χρώμα και τη θρησκεία τους και μοχθούν καθημερινά υπέρ της έμπρακτης αλληλεγγύης προς το σύνολο της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας –θα είμαστε παρόντες σε όποιες δημόσιες δράσεις διαμαρτυρίας αποφασιστούν από τους πληττόμενους χώρους
·          ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως τόσο το ίδιο όσο και οι εκατοντάδες χώροι αλληλεγγύης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικές υπηρεσίες, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχαγωγία δεν τρομοκρατούνται και δεν πτοούνται από θρασύδειλες επιθέσεις μισάνθρωπων ρατσιστών και πάσης φύσεως τραμπούκων –με όπλο μας την αλληλεγγύη και σημαία μας την ισότητα παραμένουμε ακόμη πιο πεισμωμένοι στο πλευρό όλων εκείνων που πλήττονται από την άγρια μνημονιακή φτώχεια
·          παλεύει με όλες του τις δυνάμεις μέσα από λαϊκούς ενωτικούς αγώνες να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει την κοινωνία και αβαντάρει τις φασιστικές ρητορείες του μίσους και τις τραμπούκικες ναζιστικές πρακτικές – ενωμένοι οι «από κάτω» αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πολιτισμένο και φωτεινό, όπου όλοι και όλες θα ζούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα δικαιώματα τα δικά μας και των άλλων, και όχι για έναν κόσμο σκοτεινό και βάρβαρο, όπου ο «δυνατός» θα τσακίζει τον «αδύνατο» και ο φτωχός θα πολεμάει τον φτωχότερο.
Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα
  

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή  της Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ:   


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α’ΑΘΗΝΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ «ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ», 
Τετάρτη 17 Ιουλίου 19:00 Επτανησου και Τενέδου

Πριν λίγες ημέρες, Παρασκευή 12 Ιουλίου,  το Στέκι Αλληλεγγύης της Κυψέλης «Το Μυρμήγκι», έγινε στοχος της νεοναζιστικής γκρουπας ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστες).
Επειδη «Το Μυρμήγκι», όπως όλα τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, τον τελευταίο χρόνο αποτελούν εστία αντίστασης απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που
έχουν επιφέρει τα Μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική,
Επειδη  σε καιρο κρίσης αξιών, δημοκρατικών θεσμών και δικαιωματων δεν μπορει να μενει κανείς αμετοχος μπροστά στα φασιστικά μορφώματα που εκθειάζουν το ρατσισμο και το μισος,
Επειδη το τελευταίο διάστημα τα φασιστικά χτυπήματα και οι επιθεσεις  απο θρασυδειλους ναζιστές σε στέκια, χώρους κοινωνικης δράσης, γραφείων πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων αυξανονται με την ανοχή της αστυνομιας.
Επειδη ο φασισμος και οι αντιστοιχες συμμοριες και κομματα ειναι το μακρύ χέρι  του συστηματος που μας ωθει στην εξαθλιωση  και στρέφεται εναντίον όλων, ελληνων και μεταναστών,
Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας  καλεί  ολους και όλες την Τετάρτη 24 Ιουλίου στην πορεία διαμαρτυριας για «το Μυρμηγκι» στις 7 το απογευμα (Επτανησου και Τενέδου)
Δεν μας τρομαζουν τετοιες επιθεσεις και τετοιου ειδους ενεργειες. Το αντιθετο μας πεισμωνουν και μας δυναμωνουν ακομη πρισσοτερο για το δικιο του αγωνα μας και της δουλειάς μας. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ 6ης Δημοτικής Κοινότητας
Από τον ΣΥΡΙΖΑ 6ης Δημοτικής Κοινότητας


Τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, η φασιστική συμμορία ''Ανένταχτοι-Μαίανδροι Εθνικιστές'', χτύπησαν με εμπρηστικό μηχανισμό το Δίκτυο Αλληλεγγύης της 6ης Δημοτικής Κοινότητας “Το Μυρμήγκι”, προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές στην εξώπορτα το στεκιού. 

“Το Μυρμήγκι” τους 8 μήνες παρουσίας του στη Κυψέλη, σε μια γειτονιά της Αθήνας η οποία βυθίζεται καθημερινά στην εξαθλίωση της ανεργίας και της φτώχιας εξαιτίας των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας: οικογένειες ελλήνων/ίδων και μεταναστών/στριών, με τη δωρεάν διάθεση τροφίμων, δωρεάν μαθήματα ελληνικών και τη σύνδεσή του με αντίστοιχες δομές αλληλεγγύης που αφορούν την υγεία (κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία), τη νομική στήριξη κ.α. Επίσης διοργάνωσε μέχρι σήμερα τρεις λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες.  
 Η στοχοποίηση του Μυρμηγκιού ως σημείου αντίστασης δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Εντάσσεται στα χτυπήματα σε κοινωνικούς χώρους και στέκια αλληλεγγύης από φασιστοειδή που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε γειτονιές της Αθήνας,  προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τη κοινωνία που δοκιμάζεται από την κρίση και να καταστείλουν τις φωνές εκείνες που αποδεικνύουν καθημερινά ότι η λύση βρίσκεται στην αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη και όχι στην ανθρωποφαγία.
 Δεν θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικά. Τα μνημόνια θρέφουν το φασισμό και ο τελευταίος αποτελεί το «αγαπημένο» στήριγμα αλλά και τελικό καταφύγιο του συστήματος. Όσο η κρίση βαθαίνει και τα μνημόνια σκληραίνουν, όσο η ανεργία και η φτώχεια γύρω μας μεγαλώνει, όσο κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία και οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και πιο βαρύ το φορτίο στους ώμους τους, τόσο το σύστημα που μας έφτασε ως εδώ και η Κυβέρνηση που το υπηρετεί θα συνεργαστεί υπόγεια με τους φασίστες ώστε να μπει ο ένας απέναντι στον άλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ 6ης Δημοτικής Κοινότητας  δηλώνει την αυτονόητη συμπαράστασή του σε όσους και όσες γίνονται στόχος των φασιστοειδών επειδή αρνούνται να χωρίσουν τους άνεργους και τους φτωχούς με βάση το χρώμα τη θρησκεία ή την εθνική τους προέλευση τους και μοχθούν καθημερινά υπέρ της έμπρακτης αλληλεγγύης προς το σύνολο της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Καλούμε τον κόσμο της Κυψέλης, συλλογικότητες , φορείς και τις δυνάμεις της αριστεράς  να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αποκρουστεί και να ηττηθεί μια για πάντα ο φασισμός και ο ναζισμός.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Όλοι και όλες στη πορεία διαμαρτυρίας που έχει καλέσει το Δίκτυο Αλληλεγγύης ''Το Μυρμήγκι'', 

Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 19.00, Επτανήσου και Τενέδου (έξω από το Μυρμήγκι).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου