Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από το Σαββατιάτικο Χριστουγεννιάτικο χαριστικό παζάρι

Το πιο σημαντικό μετά από κάθε εκδήλωση που κάνουμε μάλλον είναι πως ισχυροποιείται η πεποίθηση μας πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν και "αλλιώς".
Το ίδιο γίνεται κάθε φορά που μαζεύουμε τρόφιμα έξω από ένα σουπερμάρκετ, το ίδιο έγινε στα εγκαίνια του χώρου μας στην Επτανήσου και Τενέδου, το ίδιο και στο χαριστικό μας παζάρι το Σάββατο που μας πέρασε.

Με μεράκι και συντροφικότητα, με την αυτοοργάνωση ως τρόπο και την αλληλεγγύη ως δρόμο οργανώνουμε διαφορετικά την καθημερινότητα μας, τις ανάγκες μας, τις ζωές μας. Χωρίς ουρές, χωρίς κάμερες, με αξιοπρέπεια και κέφι μαθαίνουμε να ζούμε "αλλιώς".

Γιατί ο κόσμος δεν χωρίζεται σε αυτούς που έχουν λεφτά και αυτούς που δεν έχουν, σε αυτούς που έχουν δουλειά και σε αυτούς που δεν έχουν, αλλά σε αυτούς που θέλουν να αλλάξουν αυτό το κόσμο που μας χωρίζει βίαια και σε αυτούς που απλά σηκώνουν τους ώμους και κοιτάνε αδιάφορα.

Το Σάββατο ήταν για μας και ελπίζουμε και για όσους και όσες πέρασαν από το στέκι του "μυρμηγκιού" για λίγο ή περισσότερο μια τέτοια ξεχωριστή στιγμή, ένα τέτοιο "αλλιώς". Έλληνες και μετανάστες, νέοι, μεγαλύτεροι και μικρά παιδιά ήπιαμε καφέ δοκιμάζοντας τα γλυκά μας, είπαμε τα νέα μας, μαζέψαμε και διαθέσαμε τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια και φυσικά σοκολατένιους αγιοβασήλιδες για τους μικρούς μας φίλους και στο τέλος το γλέντι στήθηκε, βγήκαν τα τσίπουρα και οι μεζέδες, τραγουδήσαμε και κλείσαμε αυτή την γιορτή όπως της έπρεπε.

Ελπίζουμε με την βοήθεια όλων σας να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα βήματα μας, τόσο εμείς όσο και οι εκατοντάδες πια κινήσεις αντίστασης και αλληλεγγύης σ' ολόκληρη την χώρα, για να γίνει αυτό το "αλλιώς", νέος δρόμος για το αύριο και η βαρβαρότητα που ζούμε παρελθόν.

Από το "Μυρμήγκι"
Χρονιά πολλά και καλά σε όλους & όλες

(Φωτογραφίες Βασίλης Μαθιουδάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου